Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Kompetencia delegálás

Hogyan őrizhetjük meg versenyképességünket külső erőforrás bevonásával? 

Egy dinamikus gazdasági környezetben a piaci pozíció megőrzése és a versenyképesség növelése állandó kihívást jelent a vállalatok számára. Az üzleti kihívások gyors változása többek között megköveteli, hogy cégünkben mindig elérhetőek legyenek azok a kompetenciák, melyekkel az előttünk álló üzleti kihívásokat rövid határidőkkel és hatékonyan oldhatjuk meg.  

Azonban mit tehetünk akkor, ha cégen belül nem áll épp rendelkezésre a szükséges tudás? Kezdjünk el toborozni? Vegyünk fel egy új kollégát csak a projekt erejéig? A klasszikus munkaerő felvétel egy hosszú, költséges és számos kockázatot magában rejtő folyamat.  

Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben megoldást például a kompetencia delegálás – külső erőforrás bevonása – jelenthet, mely átmenetileg, egy-egy meghatározott projektre biztosítja vállalatunk számára a szükséges kompetenciákat és tapasztalatot – az időigényes munkaerőfelvétel és hosszútávú elköteleződés nélkül. Amikor egy vállalat a kompetencia bővítés mellett dönt, lehetősége nyílik arra, hogy az aktuális üzleti igényeknek és projekt céloknak megfelelően vonjon be erőforrást, rugalmasan allokálja házon belüli erőforrásait, optimalizálja költségeit, mindeközben elkerülve az új munkaerő állandó foglalkoztatásának költségeit és kockázatait.  

A külső erőforrás bevonásra érdemes, mint egy határozott ideig tartó beruházásra tekinteni, mely nem ró extra terhet a people management-re (pl. HR, bérszámfejtés), az esetlegesen felmerülő kockázatok könnyen mitigálhatóak (pl. egy nem megfelelő szakember esetén kérhető az adott kolléga cseréje) a költségek pedig a beruházási budget-ben kezelhetőek, ergo nem az OPEX költségkeretet terhelik. 

Mikor ajánlott?

A külső megoldó csapatok bevonása előnyös lehet azokban az esetekben, amikor egy vállalatnak csak ideiglenesen van szüksége bizonyos szakértelemre vagy tapasztalatra projektalapú munkákhoz. A kompetencia-delegálással lehetővé válik a vállalatok számára a kapacitások változó igényeknek megfelelő növelése vagy csökkentése, mindez úgy, hogy a kitűzött cél nem sérül. Fontos azonban kiemelni, hogy az előnyök maximális kiaknázása és a kockázatok minimalizálása érdekében megfelelő menedzsmentre és ellenőrzésre van szükség. 

Mit nyújt Önnek a 4DSoft szakértő csapata?

SPECIÁLIS SZAKÉRTELEM ÉS TAPASZTALAT 
Kollégáink több mint 30 évnyi hazai- és nemzetközi nagyvállalati rendszerfejlesztési tapasztalattal rendelkeznek. 

RUGALMAS EGYÜTTMŰKÖDÉSI FORMÁK 
Megoldó csapataink a projekt igényeihez mérten állnak rendelkezésre rövid- és hosszútávon. 

ÚJ NÉZŐPONT A HATÉKONY MEGOLDÁSÉRT 
Külsős szakértőinkkel új nézőpontokat, friss gondolkodásmódot, innovatív megoldásokat kínálnak a felmerülő problémákra. 

MODERN TECHNOLÓGIÁK 
Folyamatos képzéseinknek köszönhetően megoldó csapataink ismerik és alkalmazzák a legújabb IT technológiákat és trendeket. 

KNOWLEDGE SHARING 
A szakértő csapatok bevonása automatikusan magával hozza az iparági tapasztalat és tudás átadását is, tehát kompetencia fejlesztést is jelent. 

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az átmeneti kompetencia hiány megoldásának egy jó alternatívája lehet a külső szakértő (csapatok) bevonása, mivel rugalmasan és költséghatékonyan segít áthidalni a fennálló kihívásokat, hozzájárul vállalkozásunk hatékonyabb működéséhez és versenyképességünk növeléséhez.  

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolat

Contact us

Kapcsolat

Contact us

Contact us

Kapcsolat

Kapcsolat

Contact us

Contact us

Kapcsolat