Sikeres magyar K+F projektek

 

MO palyazat feherA JARTA és JARTA+ (Java Regressziós Teszteszköz és Analizátor) projekt fő célkitűzése olyan technológiák és szoftvereszköz kifejlesztése, amelyek segítségével a programkarbantartás egyszerűbbé és biztonságosabbá válik. A projekt innovációs eredménye egy Java nyelvű hatásanalízis.

WIRE egy olyan új technológiát képviselő teszteszköz, amely nem igényli a tesztesetek hagyományos, manuális megtervezését. A tesztesetek a szoftver működési folyamatainak – különböző elágazásainak – a helyes működését ellenőrzik, tesztelik.

JET (Java Extended Technology) projekt célja egy Java alapú internetes alkalmazásfejlesztési technológia létrehozása volt.

JIDEBUG egy hatásokon alapuló debugger, amely visszafelé is képes működni. A hagyományos debuggerek minden pontban megállítják a program futását, illetve töréspontok beállításával lehet egy adott pontig eljutni.

JATEST A szoftverek napjainkban jóval komplexebbek és nagyobb méretűek, mint akár csak 10 évvel ezelőtt. A komoly probléma a fejlesztés kapcsán a változtatások és azok következményeinek nyomon követése.

CREG++ projekt fő célkitűzése olyan technológiák és szoftver eszközök kifejlesztése, amelyek segítségével a programkarbantartás egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.