Sikeres nemzetközi K+F projektek

 

Horizon 2020A 4D Soft Kft. a hazai K+F pályázatokon kívül több Európai Uniós projektben is részt vett, melyek a kövtkezők: Component+ (FP5), DILIGENT,

PLASTIC (FP6), D4SCIENCE és D4SCIENCE-II, ETICS/ETICS 2 és  SCI-BUS (FP7)

A SCI-BUS az eScience (kémia, biológia, fizika, szeizmológiai, orvosi, stb.) nagy számításigényű webes applikációk számára portál, workflow és felhő alapú technológia fejlesztése. A 4D Soft szerepe a tesztautomatizálás volt webes applikációk részére. Másik feladatunk pedig a már üzemben lévő build és teszt portálhoz felhőben lévő (távoli gépeken futó) build szerverek hozzáadása volt. 

Az ETICS és az ETICS2 projekt a genfi nagy hadronütköztető hatalmas adatmennyiségének feldolgozását biztosító EGEE projekt minőségbiztosítása érdekében indult. A feladat a CERN nagy számításigényű fizikai alkalmazásai számára build és teszt szoftver fejlesztése volt. A 4D Soft Kft feladata a webes Build Portál tesztelési alrendszerének fejlesztése, nyílt forráskódú teszteszközök pluginként való integrálása valamint tesztelési módszertanok kidolgozása volt.

A Plastic projekt célja mobil eszközök (telefonok, speciális orvosi eszközök, stb.) számára tesztelési módszertanok kidolgozása. Cégünk fejlesztőként vett részt, modell alapú Jávás rendszert fejlesztett az ISTI CNR olasz kutatóintézet vezetése alatt.

A Diligent, D4Science és D4Science II  projektek célja a tudományos e-infrastruktúra (elektronikus-digitális üzleti, kormányzati és tudományos infrastruktúra) megvalósítása, amely  lehetővé teszi a kutatók számára, hogy a tudományos együttműködésekre és közös kutatási kihívásokra is komolyabb figyelmet fordíthassanak. A projektben a feladatunk az alaptesztek elvégzése, illetve tesztelési stratégia és tesztelési útmutatás a projekttagoknak.