Jatest folyamatos teszteszköz

Közismert, hogy minél később kerül kijavításra egy hiba, annál nagyobb az elvégzendő módosítással járó időráfordítás és költség. A folyamatos teszteszközök minden egyes módosítás után lefuttatják a szükséges teszteket, így a hiba lényegében azonnal kiderül és könnyen javítható.  

A Jatest Eclipse plugin-t JUnit framework-ben készült tesztek szelekciójára készítettük fel. A tesztszelekciós eszköz a teljes teszteset halmazból kiválogatja azokat  a teszteket, amelyeket a program módosítása miatt újra szükséges futtatni, a Jatest Junit Runner pedig a módosítást követően azonnal lefuttatja ezeket.

Miért éppen a Jatest?

A korábbi eszközökhöz képest óriási előnyt jelent, hogy a Jatest használatával a módosítások után az összes tesztnek csak kis töredékét kell lefuttatni, ami jelentős emberi erőforrás-, idő- és költségmegtakarítást jelent a vállalatnak.  Ráadásul minél nagyobb a programrendszer és így a tesztesetek száma, a megtakarítás is annál nagyobb.

A Jatest innováció az informatika területén, Java programnyelven, az automatizált teszteszközök piacán kínál újszerű szoftver teszteszközt. Ezen belül az agilis tesztelés, a programkarbantartás és a regressziós tesztelés területén hoz létre új eredményeket.

Próbálja ki a Jatest-et!

Installálás az Eclipse Marketplace-ről

A Jatest installálásához húzza át az Install ábrát az Eclipse toolbar-hoz*

* A működés engedélyezése: Window -> Preferences -> General -> Startup and Shutdown:
Plug-ins activated on startup: "Marketplace client" bejelölve.